Soalan Lazim & Banyak Lagi

Dapatkan bantuan dengan akaun anda atau semak jawapan pada pasaran dan produk tertentu.

Semua Topik

Transaksi

Bagaimana saya boleh mendepositkan dana ke dalam akaun saya?
Adakah terdapat sebarang had deposit dan pengeluaran yang perlu saya ketahui?
Dalam mata wang apakah saya boleh melakukan deposit?
Berapa lama masa yang diambil untuk memproses deposit saya?
Bolehkah saya melakukan deposit menggunakan kaedah yang bukan atas nama saya?
Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya melakukan deposit melalui kad debit/kredit?
Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya mendepositkan melalui dompet maya?
Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya melakukan deposit melalui bank wire?
Mengapakah jumlah yang ditunjukkan dalam akaun saya kurang daripada deposit saya?
Adakah FXGT.com mengenakan caj deposit?
Adakah FXGT.com mengenakan caj pengeluaran?
Bagaimanakah saya boleh memindahkan dana dari satu akaun dagangan ke akaun dagangan yang lain?
Adakah terdapat sebarang sekatan kepada pindahan dalaman?
Bolehkah saya memindahkan dana ke eDompet apabila saya mempunyai posisi terbuka?
Berapa lama masa yang diambil untuk memproses pindahan dalaman?
Bagaimanakah cara mengeluarkan wang daripada akaun saya?
Berapa lama masa yang diperlukan untuk memproses pengeluaran?
Bolehkah saya melakukan pengeluaran menggunakan kaedah yang berbeza daripada yang saya gunakan untuk deposit?
Jika saya mendapat keuntungan, bolehkah saya mengeluarkan dana melalui kad debit/kredit saya?
Saya meminta pengeluaran dengan kad kredit saya tetapi hanya menerima sebahagian daripada jumlah tersebut dan selebihnya dikembalikan ke dompet saya. Mengapa sebahagiannya diluluskan?
Kadang-kala, apabila saya mendepositkan dalam kripto, saya dapati bahawa jumlah yang diterima adalah lebih kecil daripada yang didepositkan. Mengapa begitu?
Apa yang perlu saya lakukan jika saya ingin membatalkan pengeluaran saya?
Apakah ID Transaksi/TxID dalam transaksi mata wang Kripto?
Bagaimanakah cara menyemak ID transaksi (TxID) deposit atau pengeluaran Kripto?
Apakah tag destinasi?
Rangkaian manakah yang anda gunakan untuk transaksi USDT?
Di manakah saya boleh mendapatkan maklumat mengenai deposit dan pengeluaran?
Di manakah saya boleh melihat butiran dan sejarah deposit/pengeluaran/pindahan saya?
Bolehkah saya melakukan deposit atau pengeluaran daripada akaun korporat saya menggunakan kaedah pembayaran di bawah nama akaun peribadi saya?

Bagaimana saya boleh mendepositkan dana ke dalam akaun saya?

Untuk mendepositkan dana, anda mesti log masuk ke Portal Pelanggan dan ikuti langkah di bawah:

 1. Klik pada butang 'Deposit' pada papan pemuka
 2. Pilih Akaun Perdagangan yang anda ingin biaya
 3. Pilih kaedah deposit pilihan anda
 4. Pilih mata wang pilihan anda dan lengkapkan medan yang diperlukan
 5. Lengkapkan sebarang langkah tambahan yang diperlukan oleh penyedia pembayaran pilihan anda

Adakah terdapat sebarang had deposit dan pengeluaran yang perlu saya ketahui?

FXGT.com ingin menawarkan pelanggan kami peluang untuk berdagang dengan cara, dan terma mereka sendiri. Inilah sebabnya mengapa kami menawarkan pelbagai kaedah deposit dan pengeluaran, termasuk kad debit/kredit, dompet Kripto, pindahan bank wire dan pelbagai penyedia pembayaran lain.

Terdapat ambang deposit minimum tertentu yang akan digunakan untuk setiap kaedah, untuk mengelakkan sebarang kehilangan dana. Secara amnya, adalah amalan terbaik untuk mengeluarkan deposit yang dibuat dengan kad debit/kredit dahulu, untuk memastikan keselamatan dana anda, dan untuk mengelakkan tamat tempoh transaksi.

Kaedah deposit dan pengeluaran berbeza merentasi kawasan yang berbeza, dan had mungkin berbeza berdasarkan kaedah pembayaran. Anda boleh lawati halaman Deposit & Pengeluaran untuk butiran lanjut.

Dalam mata wang apakah saya boleh melakukan deposit?

Anda boleh melihat mata wang akaun yang tersedia untuk setiap jenis akaun dalam halaman Jenis Akaun Dagangan dan Deposit & Pengeluaran kami.

Please note that the available deposit currencies vary depending on the clients' region.

Berapa lama masa yang diambil untuk memproses deposit saya?

Masa pemprosesan untuk deposit berbeza bergantung pada kaedah pembayaran. Anda boleh melihat setiap spesifikasi kaedah pembayaran pada halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Jika maklumat tambahan perlu disahkan, ia mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk dipaparkan.

Bolehkah saya melakukan deposit menggunakan kaedah yang bukan atas nama saya?

Syarikat tidak menerima bayaran daripada mana-mana Pihak Ketiga. Pembayaran boleh dibuat daripada akaun bank, dan/atau kad kredit/debit, dan/atau eDompet yang didaftarkan di bawah nama yang sepadan dengan nama pemilik akaun yang didaftarkan dengan kami.

Pelanggan perlu menyerahkan bukti pemilikan akaun untuk setiap kaedah deposit fiat mereka. Anda boleh menyerahkan bukti pemilikan melalui Portal Pelanggan, dalam 'Tetapan' dan kemudian 'Dompet Fiat'.

Kami boleh memberi sedikit masa untuk anda mengumpulkan dan memuat naik semua dokumen anda selepas transaksi selesai. Sila maklum bahawa kami masih berhak, mengikut budi bicara mutlak kami, untuk mengambil sebarang tindakan yang kami rasa perlu, termasuk, tanpa had, menyekat sepenuhnya akses kepada kemudahan dagangan dalam talian kami, menyekat dan/atau membatalkan kod akses anda, dan/atau menamatkan akaun, jika anda tidak memuat naik dokumen anda.

Di bawah keadaan ini, kami berhak untuk merampas apa-apa keuntungan dan/atau hasil yang dijana secara langsung atau tidak langsung dengan menjalankan sebarang aktiviti perdagangan yang dilarang dan kami berhak untuk memaklumkan mana-mana pihak ketiga yang berminat tentang pelanggaran anda terhadap klausa ini. Sebarang order aktif yang dikaitkan dengan kad kredit dan/atau akaun penipuan yang sama juga akan dibatalkan serta-merta.

Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya melakukan deposit melalui kad debit/kredit?

Jika anda memilih untuk melakukan deposit menggunakan kad debit/kredit, anda perlu memberikan kami perkara berikut selepas transaksi selesai:

Imej yang jelas bagi bahagian hadapan dan belakang kad debit/kredit anda memaparkan maklumat berikut untuk mengesahkan akaun pembayaran anda:

 • Nama pemegang kad (nama pada kad mestilah sepadan dengan nama pemegang akaun)
 • Nama bank pengeluar
 • 4 digit terakhir nombor kad (4 digit pertama yang kelihatan juga boleh diterima)
 • Tarikh tamat tempoh kad
 • Tandatangan pemegang kad

Sila ambil perhatian bahawa CVC/CVV dan selain daripada 4 digit terakhir kad anda mestilah disembunyikan untuk tujuan keselamatan. Satu contoh akan diberikan semasa proses mendepositkan dana melalui kad debit/kredit melalui Portal Pelanggan.

Jika nama yang dinyatakan pada kad debit/kredit tidak sepadan dengan nama pemegang akaun Dagangan Langsung, deposit anda akan ditolak dan dana akan dikembalikan kepada sumber asal.

Sekiranya anda menggunakan kad tanpa nama, anda perlu memberikan bukti pemilikan.

Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya mendepositkan melalui dompet maya?

Jika anda memilih untuk melakukan deposit menggunakan dompet maya, pastikan alamat e-mel yang digunakan dalam eDompet adalah sama seperti yang anda gunakan untuk mendaftar akaun dagangan Langsung anda, untuk mendayakan pengesahan automatik.

Sesetengah dompet maya mungkin memerlukan langkah tambahan, dan akan terdapat arahan yang jelas dalam Portal Pelanggan.

Jika alamat e-mel dompet maya tidak sepadan dengan alamat e-mel yang anda gunakan untuk mendaftarkan akaun anda, anda perlu memberikan kami bukti pemilikan akaun selepas transaksi selesai, dengan menghantar kepada kami penyata atau tangkapan skrin dompet maya akaun anda, di mana nama tersebut sepadan dengan nama akaun yang didaftarkan dengan kami.

Sila ambil perhatian bahawa anda tidak akan dapat mengeluarkan dana anda sehingga anda memberikan kami dokumen dan ia diluluskan oleh kami.

Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya melakukan deposit melalui bank wire?

Jika anda memilih untuk melakukan deposit melalui bank wire, setelah anda melengkapkan langkah-langkah yang digariskan dalam Portal Pelanggan, anda akan diberikan semua butiran akaun bank kami dengan kod/nombor rujukan.

Anda perlu memasukkan kod rujukan ini pada deposit anda apabila anda meminta pindahan, jadi pasukan Pejabat Berurusan kami akan dimaklumkan tentang pindahan anda.

Pindahan bank biasanya diproses sehingga 5 hari perniagaan dari tarikh dana dihantar. Ia mungkin mengambil masa yang lebih lama bergantung pada bank yang anda gunakan.

Sila ambil perhatian bahawa nama yang dinyatakan dalam akaun bank mestilah sepadan dengan nama pemegang akaun Dagangan Langsung.

Jika kod rujukan tidak diberikan, kami mungkin tidak dapat memadankan deposit dengan akaun anda dan dana anda mungkin lewat untuk dipaparkan. Masa pemprosesan mungkin mengambil masa yang lebih lama jika kami perlu meminta atau mengesahkan sebarang maklumat tambahan mengenai deposit anda.

Mengapakah jumlah yang ditunjukkan dalam akaun saya kurang daripada deposit saya?

Sebab anda tidak melihat jumlah deposit sebenar yang dipaparkan dalam akaun anda mungkin disebabkan oleh caj tambahan daripada penyedia pembayaran atau bank anda. Dalam hal sedemikian, anda boleh menghubungi terus pembekal pembayaran anda untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Adakah FXGT.com mengenakan caj deposit?

FXGT.com berhasrat untuk memberikan kebebasan memilih, inovasi dan ketelusan. Kami tidak akan mengenakan sebarang caj deposit tanpa memaklumkan anda terlebih dahulu dan tanpa persetujuan anda.

Sila maklum bahawa dalam kes pindahan bank wire dan deposit kad debit/kredit, bank dan/atau pemproses boleh mengenakan caj mereka sendiri. Ini boleh berbeza bergantung pada bank / pemproses pembayaran dan jumlah yang didepositkan.

Untuk maklumat lanjut, lawati halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Adakah FXGT.com mengenakan caj pengeluaran?

FXGT.com berhasrat untuk memberikan kebebasan memilih, inovasi dan ketelusan. Kami tidak akan mengenakan sebarang caj pengeluaran tanpa memaklumkan anda terlebih dahulu dan tanpa kebenaran anda.

Dalam sesetengah kes, penyedia pembayaran mungkin mengenakan caj transaksi dan/atau penukaran. Ini sepenuhnya terpulang kepada budi bicara mereka dan syarikat kami tidak boleh campur tangan.

Untuk maklumat lanjut, lawati halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Bagaimanakah saya boleh memindahkan dana dari satu akaun dagangan ke akaun dagangan yang lain?

Pemindahan terus boleh dibuat dari satu akaun dagangan ke akaun yang lain, dengan cepat dan mudah.

Untuk melengkapkan pemindahan, sila ikuti langkah berikut:

 • Dalam Portal Pelanggan anda, pilih ‘Tindakan’' kemudian ‘Pemindahan antara Akaun Dagangan’
 • Pilih akaun dagangan yang anda ingin pindahkan dana masuk dan keluar
 • Sila pastikan mata wang asas akaun dagangan anda dan mata wang pemindahan anda adalah sama

Sila ambil perhatian: Apabila memindahkan dana antara akaun, sebarang kredit bonus dalam akaun dagangan awal akan ditolak – iaitu, kredit bonus tidak akan diberikan kepada akaun dagangan yang diminta.

Adakah terdapat sebarang sekatan kepada pindahan dalaman?

Tiada had jumlah maksimum atau minimum untuk pindahan dalaman.

Anda hanya boleh memindahkan dana ke eDompet dan akaun dagangan anda sendiri dengan mata wang yang sama.

Bolehkah saya memindahkan dana ke eDompet apabila saya mempunyai posisi terbuka?

Anda boleh memindahkan dana jika anda mempunyai posisi terbuka pada platform anda.

Sila maklum bahawa tahap margin selepas ditolak jumlah yang diminta mestilah sama dengan atau lebih daripada 200%.

Berapa lama masa yang diambil untuk memproses pindahan dalaman?

Pindahan dalaman diproses serta-merta.

Jika anda mempunyai posisi terbuka dalam akaun dagangan dan anda ingin memulakan pindahan keluar, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai margin yang mencukupi untuk mengekalkan posisi terbuka anda.

Bagaimanakah cara mengeluarkan wang daripada akaun saya?

Pertama, sebelum membuat sebarang pengeluaran, profil akaun anda mestilah lengkap dan anda memenuhi semua keperluan KYC dan Pengesahan Pembayaran.

Kemudian anda boleh melakukan pengeluaran dalam 4 langkah mudah:

 1. Klik pada butang ‘Pengeluaran’ daripada menu lungsur turun 'Tindakan' dalam papan pemuka Portal Pelanggan
 2. Pilih mata wang yang anda ingin gunakan untuk pengeluaran
 3. Pilih kaedah pengeluaran
 4. Tetapkan jumlah yang anda ingin keluarkan

Sila maklum bahawa setiap kaedah pembayaran mungkin mempunyai keperluan, masa pemprosesan dan sekatannya sendiri, seperti yang digariskan dalam halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk memproses pengeluaran?

Masa pemprosesan pengeluaran adalah dari serta-merta hingga kepada 2 hari bekerja. Sila maklum bahawa masa yang diperlukan untuk dana dipindahkan ke akaun anda bergantung pada kaedah pembayaran yang anda gunakan. Jika kami memerlukan lebih banyak maklumat daripada anda, masa pemprosesan mungkin mengambil masa yang lebih lama. Sudah tentu, kami akan menghantar pengesahan e-mel sebaik sahaja pengeluaran diproses.

Jika terdapat sebarang isu atau memerlukan dokumentasi sokongan berkenaan permintaan pengeluaran anda, kami akan menghubungi anda dalam masa 24 jam untuk mendapatkan butiran lanjut.

Untuk maklumat lanjut sila lawati halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Bolehkah saya melakukan pengeluaran menggunakan kaedah yang berbeza daripada yang saya gunakan untuk deposit?

Anda boleh mengeluarkan jumlah yang sama dan dengan kaedah pembayaran sama yang digunakan untuk mendeposit.

Pengeluaran mesti dipindahkan ke kad debit/kredit, eDompet atau akaun bank yang sama digunakan untuk deposit.

Sebagai contoh:

Deposit pertama – 1,000 USD --> Kad Kredit *5555
Deposit kedua – 500 USD --> Kad Kredit *6666
Deposit ketiga - 500 USD --> Sticpay
Jumlah deposit: 2,000 USD

Pengeluaran pertama – 500 USD –> mesti dibuat menggunakan Kad Kredit *5555
Pengeluaran kedua - 500 USD --> mesti dikeluarkan menggunakan Kad Kredit *5555
500 USD mesti dikeluarkan menggunakan Kad Kredit *6666
500 USD mesti dikeluarkan menggunakan Sticpay.

Jumlah pengeluaran: 2,000 USD

Sila maklum bahawa sesetengah penyedia pembayaran mungkin mempunyai sekatan atau mungkin tidak tersedia. Dalam hal ini, pasukan Sokongan Pelanggan kami akan menghubungi dan menasihatkan anda tentang tindakan terbaik untuk mengeluarkan dana anda.

Jika saya mendapat keuntungan, bolehkah saya mengeluarkan dana melalui kad debit/kredit saya?

Pengeluaran melalui kad debit/kredit, secara keseluruhan, hanya boleh sama dengan jumlah yang mula didepositkan. Anda boleh meminta untuk mengeluarkan dana tambahan/lebihan dengan kaedah berikut:

Dompet maya (cth Sticpay): Alamat e-mel dompet maya mestilah sepadan dengan alamat e-mel yang digunakan untuk mendaftar dengan FXGT.com. Jika ini berbeza, anda perlu memberikan bukti pemilikan akaun dengan penyata/tangkapan skrin yang mana nama tersebut sepadan dengan nama yang didaftarkan.

Bank wire transfer: Nama benefisiari mestilah sepadan dengan nama yang digunakan untuk mendaftar.

Saya meminta pengeluaran dengan kad kredit saya tetapi hanya menerima sebahagian daripada jumlah tersebut dan selebihnya dikembalikan ke dompet saya. Mengapa sebahagiannya diluluskan?

Penyedia pembayaran yang digunakan untuk transaksi kad kredit mempunyai keperluan dan had yang berbeza pada proses pengeluaran.

Berdasarkan keperluan/had tersebut, penyedia pembayaran kadangkala boleh meluluskan sebahagian daripada permintaan pengeluaran.

Jika permintaan anda dipenuhi sebahagian daripada penyedia pembayaran, anda boleh memilih penyedia pembayaran lain untuk baki jumlah yang ingin anda keluarkan. (Beberapa prosedur pendahuluan, seperti pendaftaran, mungkin diperlukan.)

Kadang-kala, apabila saya mendepositkan dalam kripto, saya dapati bahawa jumlah yang diterima adalah lebih kecil daripada yang didepositkan. Mengapa begitu?

FXGT.com berhasrat untuk memberikan kebebasan memilih, inovasi dan ketelusan. Kami tidak akan mengenakan sebarang caj pengeluaran tanpa memaklumkan anda terlebih dahulu dan tanpa kebenaran anda.
Senario ini berlaku disebabkan oleh caj perlombongan dan pemprosesan yang tidak dapat dielakkan yang disertakan untuk setiap transaksi Kripto.

Apa yang perlu saya lakukan jika saya ingin membatalkan pengeluaran saya?

Jika pengeluaran belum diproses, anda boleh membatalkannya melalui Portal Pelanggan. Jika butang ‘Batalkan Permintaan’ kelihatan, ini bermakna anda masih boleh membatalkan pengeluaran.

Jika butang 'Batal' tidak tersedia, sila usulkan tiket kepada pasukan Sokongan Pelanggan kami, dan jika pemproses pembayaran tidak memproses pengeluaran anda, kami akan membatalkan permintaan bagi pihak anda.

Apakah ID Transaksi/TxID dalam transaksi mata wang Kripto?

Semua transaksi mata wang Kripto yang berjaya menjana ID Transaksi (sering dirujuk sebagai TxID atau hash atau transaksi hash).

TxID mengenal pasti transaksi dengan memaparkan dompet yang terlibat dalam transaksi (jumlah, caj pelombong jika berkenaan, tarikh, masa pemprosesan dan pengesahan).

Bagaimanakah cara menyemak ID transaksi (TxID) deposit atau pengeluaran Kripto?

Dari menu Portal Pelanggan pilih ‘Laporan’ dan kemudian pergi ke ‘Sejarah Transaksi eDompet’. Anda boleh mencari tag destinasi transaksi anda dengan mengklik pada butang ‘Butiran’ transaksi tertentu

Apakah tag destinasi?

Tag destinasi ialah angka unik yang diberikan kepada eDompet Kripto (iaitu mata wang kripto XRP). Sila berhati-hati semasa menghantar atau menerima dana untuk sentiasa menyemak semula sama ada destinasi dompet mempunyai tag destinasi kerana jika ini ditinggalkan terdapat risiko bahawa dana anda akan lesap.

Rangkaian manakah yang anda gunakan untuk transaksi USDT?

FXGT.com menggunakan rangkaian ERC20 dan TRC20.

Di manakah saya boleh mendapatkan maklumat mengenai deposit dan pengeluaran?

Dengan mengklik pada butang "Deposit" pada Portal Pelanggan "Dashboard", anda boleh melihat kaedah deposit untuk semua mata wang Fiat dan mata wang kripto. Anda juga boleh membuat deposit dengan memilih kaedah pilihan anda.
Anda juga boleh menyemak kaedah yang tersedia untuk pengeluaran dengan memilih "Withdrawal" daripada bahagian "Actions" di Portal Pelanggan.
Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Di manakah saya boleh melihat butiran dan sejarah deposit/pengeluaran/pindahan saya?

Anda boleh melihat semua butiran mengenai deposit, pengeluaran dan pindahan dalam Portal Pelanggan, dalam 3 langkah mudah:

 1. Pilih tab ‘Laporan’ yang terletak pada menu
 2. Pilih ‘Sejarah Transaksi eDompet’ untuk melihat deposit dan pengeluaran
 3. Pilih ‘Sejarah Transaksi Akaun’ untuk melihat pindahan masuk dan keluar dari akaun dagangan anda

Bolehkah saya melakukan deposit atau pengeluaran daripada akaun korporat saya menggunakan kaedah pembayaran di bawah nama akaun peribadi saya?

Sila maklum bahawa syarikat tidak menerima pembayaran daripada mana-mana Pihak Ketiga.

Pembayaran boleh dibuat daripada akaun bank, dan/atau kad kredit/debit, dan/atau eDompet yang didaftarkan di bawah nama yang sepadan dengan nama akaun korporat FXGT.com.

Jika nama tidak sepadan, kami akan meminta dokumen sokongan untuk menentukan perkaitan anda dengan akaun korporat yang digunakan untuk mendeposit, dan bergantung pada affiliate anda dengan akaun korporat, syarikat akan memutuskan sama ada anda boleh meneruskan deposit melalui akaun pembayaran ini. Jika anda tidak dapat melakukan deposit menggunakan akaun pembayaran ini, anda akan dimaklumkan dengan segera dan dana anda akan dikembalikan kepada sumber awal.

Semua Topik

Transaksi

Bagaimana saya boleh mendepositkan dana ke dalam akaun saya?

Untuk mendepositkan dana, anda mesti log masuk ke Portal Pelanggan dan ikuti langkah di bawah:

 1. Klik pada butang 'Deposit' pada papan pemuka
 2. Pilih Akaun Perdagangan yang anda ingin biaya
 3. Pilih kaedah deposit pilihan anda
 4. Pilih mata wang pilihan anda dan lengkapkan medan yang diperlukan
 5. Lengkapkan sebarang langkah tambahan yang diperlukan oleh penyedia pembayaran pilihan anda

Adakah terdapat sebarang had deposit dan pengeluaran yang perlu saya ketahui?

FXGT.com ingin menawarkan pelanggan kami peluang untuk berdagang dengan cara, dan terma mereka sendiri. Inilah sebabnya mengapa kami menawarkan pelbagai kaedah deposit dan pengeluaran, termasuk kad debit/kredit, dompet Kripto, pindahan bank wire dan pelbagai penyedia pembayaran lain.

Terdapat ambang deposit minimum tertentu yang akan digunakan untuk setiap kaedah, untuk mengelakkan sebarang kehilangan dana. Secara amnya, adalah amalan terbaik untuk mengeluarkan deposit yang dibuat dengan kad debit/kredit dahulu, untuk memastikan keselamatan dana anda, dan untuk mengelakkan tamat tempoh transaksi.

Kaedah deposit dan pengeluaran berbeza merentasi kawasan yang berbeza, dan had mungkin berbeza berdasarkan kaedah pembayaran. Anda boleh lawati halaman Deposit & Pengeluaran untuk butiran lanjut.

Dalam mata wang apakah saya boleh melakukan deposit?

Anda boleh melihat mata wang akaun yang tersedia untuk setiap jenis akaun dalam halaman Jenis Akaun Dagangan dan Deposit & Pengeluaran kami.

Please note that the available deposit currencies vary depending on the clients' region.

Berapa lama masa yang diambil untuk memproses deposit saya?

Masa pemprosesan untuk deposit berbeza bergantung pada kaedah pembayaran. Anda boleh melihat setiap spesifikasi kaedah pembayaran pada halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Jika maklumat tambahan perlu disahkan, ia mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk dipaparkan.

Bolehkah saya melakukan deposit menggunakan kaedah yang bukan atas nama saya?

Syarikat tidak menerima bayaran daripada mana-mana Pihak Ketiga. Pembayaran boleh dibuat daripada akaun bank, dan/atau kad kredit/debit, dan/atau eDompet yang didaftarkan di bawah nama yang sepadan dengan nama pemilik akaun yang didaftarkan dengan kami.

Pelanggan perlu menyerahkan bukti pemilikan akaun untuk setiap kaedah deposit fiat mereka. Anda boleh menyerahkan bukti pemilikan melalui Portal Pelanggan, dalam 'Tetapan' dan kemudian 'Dompet Fiat'.

Kami boleh memberi sedikit masa untuk anda mengumpulkan dan memuat naik semua dokumen anda selepas transaksi selesai. Sila maklum bahawa kami masih berhak, mengikut budi bicara mutlak kami, untuk mengambil sebarang tindakan yang kami rasa perlu, termasuk, tanpa had, menyekat sepenuhnya akses kepada kemudahan dagangan dalam talian kami, menyekat dan/atau membatalkan kod akses anda, dan/atau menamatkan akaun, jika anda tidak memuat naik dokumen anda.

Di bawah keadaan ini, kami berhak untuk merampas apa-apa keuntungan dan/atau hasil yang dijana secara langsung atau tidak langsung dengan menjalankan sebarang aktiviti perdagangan yang dilarang dan kami berhak untuk memaklumkan mana-mana pihak ketiga yang berminat tentang pelanggaran anda terhadap klausa ini. Sebarang order aktif yang dikaitkan dengan kad kredit dan/atau akaun penipuan yang sama juga akan dibatalkan serta-merta.

Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya melakukan deposit melalui kad debit/kredit?

Jika anda memilih untuk melakukan deposit menggunakan kad debit/kredit, anda perlu memberikan kami perkara berikut selepas transaksi selesai:

Imej yang jelas bagi bahagian hadapan dan belakang kad debit/kredit anda memaparkan maklumat berikut untuk mengesahkan akaun pembayaran anda:

 • Nama pemegang kad (nama pada kad mestilah sepadan dengan nama pemegang akaun)
 • Nama bank pengeluar
 • 4 digit terakhir nombor kad (4 digit pertama yang kelihatan juga boleh diterima)
 • Tarikh tamat tempoh kad
 • Tandatangan pemegang kad

Sila ambil perhatian bahawa CVC/CVV dan selain daripada 4 digit terakhir kad anda mestilah disembunyikan untuk tujuan keselamatan. Satu contoh akan diberikan semasa proses mendepositkan dana melalui kad debit/kredit melalui Portal Pelanggan.

Jika nama yang dinyatakan pada kad debit/kredit tidak sepadan dengan nama pemegang akaun Dagangan Langsung, deposit anda akan ditolak dan dana akan dikembalikan kepada sumber asal.

Sekiranya anda menggunakan kad tanpa nama, anda perlu memberikan bukti pemilikan.

Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya mendepositkan melalui dompet maya?

Jika anda memilih untuk melakukan deposit menggunakan dompet maya, pastikan alamat e-mel yang digunakan dalam eDompet adalah sama seperti yang anda gunakan untuk mendaftar akaun dagangan Langsung anda, untuk mendayakan pengesahan automatik.

Sesetengah dompet maya mungkin memerlukan langkah tambahan, dan akan terdapat arahan yang jelas dalam Portal Pelanggan.

Jika alamat e-mel dompet maya tidak sepadan dengan alamat e-mel yang anda gunakan untuk mendaftarkan akaun anda, anda perlu memberikan kami bukti pemilikan akaun selepas transaksi selesai, dengan menghantar kepada kami penyata atau tangkapan skrin dompet maya akaun anda, di mana nama tersebut sepadan dengan nama akaun yang didaftarkan dengan kami.

Sila ambil perhatian bahawa anda tidak akan dapat mengeluarkan dana anda sehingga anda memberikan kami dokumen dan ia diluluskan oleh kami.

Adakah saya perlu memberikan sebarang maklumat tambahan jika saya melakukan deposit melalui bank wire?

Jika anda memilih untuk melakukan deposit melalui bank wire, setelah anda melengkapkan langkah-langkah yang digariskan dalam Portal Pelanggan, anda akan diberikan semua butiran akaun bank kami dengan kod/nombor rujukan.

Anda perlu memasukkan kod rujukan ini pada deposit anda apabila anda meminta pindahan, jadi pasukan Pejabat Berurusan kami akan dimaklumkan tentang pindahan anda.

Pindahan bank biasanya diproses sehingga 5 hari perniagaan dari tarikh dana dihantar. Ia mungkin mengambil masa yang lebih lama bergantung pada bank yang anda gunakan.

Sila ambil perhatian bahawa nama yang dinyatakan dalam akaun bank mestilah sepadan dengan nama pemegang akaun Dagangan Langsung.

Jika kod rujukan tidak diberikan, kami mungkin tidak dapat memadankan deposit dengan akaun anda dan dana anda mungkin lewat untuk dipaparkan. Masa pemprosesan mungkin mengambil masa yang lebih lama jika kami perlu meminta atau mengesahkan sebarang maklumat tambahan mengenai deposit anda.

Mengapakah jumlah yang ditunjukkan dalam akaun saya kurang daripada deposit saya?

Sebab anda tidak melihat jumlah deposit sebenar yang dipaparkan dalam akaun anda mungkin disebabkan oleh caj tambahan daripada penyedia pembayaran atau bank anda. Dalam hal sedemikian, anda boleh menghubungi terus pembekal pembayaran anda untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Adakah FXGT.com mengenakan caj deposit?

FXGT.com berhasrat untuk memberikan kebebasan memilih, inovasi dan ketelusan. Kami tidak akan mengenakan sebarang caj deposit tanpa memaklumkan anda terlebih dahulu dan tanpa persetujuan anda.

Sila maklum bahawa dalam kes pindahan bank wire dan deposit kad debit/kredit, bank dan/atau pemproses boleh mengenakan caj mereka sendiri. Ini boleh berbeza bergantung pada bank / pemproses pembayaran dan jumlah yang didepositkan.

Untuk maklumat lanjut, lawati halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Adakah FXGT.com mengenakan caj pengeluaran?

FXGT.com berhasrat untuk memberikan kebebasan memilih, inovasi dan ketelusan. Kami tidak akan mengenakan sebarang caj pengeluaran tanpa memaklumkan anda terlebih dahulu dan tanpa kebenaran anda.

Dalam sesetengah kes, penyedia pembayaran mungkin mengenakan caj transaksi dan/atau penukaran. Ini sepenuhnya terpulang kepada budi bicara mereka dan syarikat kami tidak boleh campur tangan.

Untuk maklumat lanjut, lawati halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Bagaimanakah saya boleh memindahkan dana dari satu akaun dagangan ke akaun dagangan yang lain?

Pemindahan terus boleh dibuat dari satu akaun dagangan ke akaun yang lain, dengan cepat dan mudah.

Untuk melengkapkan pemindahan, sila ikuti langkah berikut:

 • Dalam Portal Pelanggan anda, pilih ‘Tindakan’' kemudian ‘Pemindahan antara Akaun Dagangan’
 • Pilih akaun dagangan yang anda ingin pindahkan dana masuk dan keluar
 • Sila pastikan mata wang asas akaun dagangan anda dan mata wang pemindahan anda adalah sama

Sila ambil perhatian: Apabila memindahkan dana antara akaun, sebarang kredit bonus dalam akaun dagangan awal akan ditolak – iaitu, kredit bonus tidak akan diberikan kepada akaun dagangan yang diminta.

Adakah terdapat sebarang sekatan kepada pindahan dalaman?

Tiada had jumlah maksimum atau minimum untuk pindahan dalaman.

Anda hanya boleh memindahkan dana ke eDompet dan akaun dagangan anda sendiri dengan mata wang yang sama.

Bolehkah saya memindahkan dana ke eDompet apabila saya mempunyai posisi terbuka?

Anda boleh memindahkan dana jika anda mempunyai posisi terbuka pada platform anda.

Sila maklum bahawa tahap margin selepas ditolak jumlah yang diminta mestilah sama dengan atau lebih daripada 200%.

Berapa lama masa yang diambil untuk memproses pindahan dalaman?

Pindahan dalaman diproses serta-merta.

Jika anda mempunyai posisi terbuka dalam akaun dagangan dan anda ingin memulakan pindahan keluar, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai margin yang mencukupi untuk mengekalkan posisi terbuka anda.

Bagaimanakah cara mengeluarkan wang daripada akaun saya?

Pertama, sebelum membuat sebarang pengeluaran, profil akaun anda mestilah lengkap dan anda memenuhi semua keperluan KYC dan Pengesahan Pembayaran.

Kemudian anda boleh melakukan pengeluaran dalam 4 langkah mudah:

 1. Klik pada butang ‘Pengeluaran’ daripada menu lungsur turun 'Tindakan' dalam papan pemuka Portal Pelanggan
 2. Pilih mata wang yang anda ingin gunakan untuk pengeluaran
 3. Pilih kaedah pengeluaran
 4. Tetapkan jumlah yang anda ingin keluarkan

Sila maklum bahawa setiap kaedah pembayaran mungkin mempunyai keperluan, masa pemprosesan dan sekatannya sendiri, seperti yang digariskan dalam halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk memproses pengeluaran?

Masa pemprosesan pengeluaran adalah dari serta-merta hingga kepada 2 hari bekerja. Sila maklum bahawa masa yang diperlukan untuk dana dipindahkan ke akaun anda bergantung pada kaedah pembayaran yang anda gunakan. Jika kami memerlukan lebih banyak maklumat daripada anda, masa pemprosesan mungkin mengambil masa yang lebih lama. Sudah tentu, kami akan menghantar pengesahan e-mel sebaik sahaja pengeluaran diproses.

Jika terdapat sebarang isu atau memerlukan dokumentasi sokongan berkenaan permintaan pengeluaran anda, kami akan menghubungi anda dalam masa 24 jam untuk mendapatkan butiran lanjut.

Untuk maklumat lanjut sila lawati halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Bolehkah saya melakukan pengeluaran menggunakan kaedah yang berbeza daripada yang saya gunakan untuk deposit?

Anda boleh mengeluarkan jumlah yang sama dan dengan kaedah pembayaran sama yang digunakan untuk mendeposit.

Pengeluaran mesti dipindahkan ke kad debit/kredit, eDompet atau akaun bank yang sama digunakan untuk deposit.

Sebagai contoh:

Deposit pertama – 1,000 USD --> Kad Kredit *5555
Deposit kedua – 500 USD --> Kad Kredit *6666
Deposit ketiga - 500 USD --> Sticpay
Jumlah deposit: 2,000 USD

Pengeluaran pertama – 500 USD –> mesti dibuat menggunakan Kad Kredit *5555
Pengeluaran kedua - 500 USD --> mesti dikeluarkan menggunakan Kad Kredit *5555
500 USD mesti dikeluarkan menggunakan Kad Kredit *6666
500 USD mesti dikeluarkan menggunakan Sticpay.

Jumlah pengeluaran: 2,000 USD

Sila maklum bahawa sesetengah penyedia pembayaran mungkin mempunyai sekatan atau mungkin tidak tersedia. Dalam hal ini, pasukan Sokongan Pelanggan kami akan menghubungi dan menasihatkan anda tentang tindakan terbaik untuk mengeluarkan dana anda.

Jika saya mendapat keuntungan, bolehkah saya mengeluarkan dana melalui kad debit/kredit saya?

Pengeluaran melalui kad debit/kredit, secara keseluruhan, hanya boleh sama dengan jumlah yang mula didepositkan. Anda boleh meminta untuk mengeluarkan dana tambahan/lebihan dengan kaedah berikut:

Dompet maya (cth Sticpay): Alamat e-mel dompet maya mestilah sepadan dengan alamat e-mel yang digunakan untuk mendaftar dengan FXGT.com. Jika ini berbeza, anda perlu memberikan bukti pemilikan akaun dengan penyata/tangkapan skrin yang mana nama tersebut sepadan dengan nama yang didaftarkan.

Bank wire transfer: Nama benefisiari mestilah sepadan dengan nama yang digunakan untuk mendaftar.

Saya meminta pengeluaran dengan kad kredit saya tetapi hanya menerima sebahagian daripada jumlah tersebut dan selebihnya dikembalikan ke dompet saya. Mengapa sebahagiannya diluluskan?

Penyedia pembayaran yang digunakan untuk transaksi kad kredit mempunyai keperluan dan had yang berbeza pada proses pengeluaran.

Berdasarkan keperluan/had tersebut, penyedia pembayaran kadangkala boleh meluluskan sebahagian daripada permintaan pengeluaran.

Jika permintaan anda dipenuhi sebahagian daripada penyedia pembayaran, anda boleh memilih penyedia pembayaran lain untuk baki jumlah yang ingin anda keluarkan. (Beberapa prosedur pendahuluan, seperti pendaftaran, mungkin diperlukan.)

Kadang-kala, apabila saya mendepositkan dalam kripto, saya dapati bahawa jumlah yang diterima adalah lebih kecil daripada yang didepositkan. Mengapa begitu?

FXGT.com berhasrat untuk memberikan kebebasan memilih, inovasi dan ketelusan. Kami tidak akan mengenakan sebarang caj pengeluaran tanpa memaklumkan anda terlebih dahulu dan tanpa kebenaran anda.
Senario ini berlaku disebabkan oleh caj perlombongan dan pemprosesan yang tidak dapat dielakkan yang disertakan untuk setiap transaksi Kripto.

Apa yang perlu saya lakukan jika saya ingin membatalkan pengeluaran saya?

Jika pengeluaran belum diproses, anda boleh membatalkannya melalui Portal Pelanggan. Jika butang ‘Batalkan Permintaan’ kelihatan, ini bermakna anda masih boleh membatalkan pengeluaran.

Jika butang 'Batal' tidak tersedia, sila usulkan tiket kepada pasukan Sokongan Pelanggan kami, dan jika pemproses pembayaran tidak memproses pengeluaran anda, kami akan membatalkan permintaan bagi pihak anda.

Apakah ID Transaksi/TxID dalam transaksi mata wang Kripto?

Semua transaksi mata wang Kripto yang berjaya menjana ID Transaksi (sering dirujuk sebagai TxID atau hash atau transaksi hash).

TxID mengenal pasti transaksi dengan memaparkan dompet yang terlibat dalam transaksi (jumlah, caj pelombong jika berkenaan, tarikh, masa pemprosesan dan pengesahan).

Bagaimanakah cara menyemak ID transaksi (TxID) deposit atau pengeluaran Kripto?

Dari menu Portal Pelanggan pilih ‘Laporan’ dan kemudian pergi ke ‘Sejarah Transaksi eDompet’. Anda boleh mencari tag destinasi transaksi anda dengan mengklik pada butang ‘Butiran’ transaksi tertentu

Apakah tag destinasi?

Tag destinasi ialah angka unik yang diberikan kepada eDompet Kripto (iaitu mata wang kripto XRP). Sila berhati-hati semasa menghantar atau menerima dana untuk sentiasa menyemak semula sama ada destinasi dompet mempunyai tag destinasi kerana jika ini ditinggalkan terdapat risiko bahawa dana anda akan lesap.

Rangkaian manakah yang anda gunakan untuk transaksi USDT?

FXGT.com menggunakan rangkaian ERC20 dan TRC20.

Di manakah saya boleh mendapatkan maklumat mengenai deposit dan pengeluaran?

Dengan mengklik pada butang "Deposit" pada Portal Pelanggan "Dashboard", anda boleh melihat kaedah deposit untuk semua mata wang Fiat dan mata wang kripto. Anda juga boleh membuat deposit dengan memilih kaedah pilihan anda.
Anda juga boleh menyemak kaedah yang tersedia untuk pengeluaran dengan memilih "Withdrawal" daripada bahagian "Actions" di Portal Pelanggan.
Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut di halaman Deposit & Pengeluaran kami.

Di manakah saya boleh melihat butiran dan sejarah deposit/pengeluaran/pindahan saya?

Anda boleh melihat semua butiran mengenai deposit, pengeluaran dan pindahan dalam Portal Pelanggan, dalam 3 langkah mudah:

 1. Pilih tab ‘Laporan’ yang terletak pada menu
 2. Pilih ‘Sejarah Transaksi eDompet’ untuk melihat deposit dan pengeluaran
 3. Pilih ‘Sejarah Transaksi Akaun’ untuk melihat pindahan masuk dan keluar dari akaun dagangan anda

Bolehkah saya melakukan deposit atau pengeluaran daripada akaun korporat saya menggunakan kaedah pembayaran di bawah nama akaun peribadi saya?

Sila maklum bahawa syarikat tidak menerima pembayaran daripada mana-mana Pihak Ketiga.

Pembayaran boleh dibuat daripada akaun bank, dan/atau kad kredit/debit, dan/atau eDompet yang didaftarkan di bawah nama yang sepadan dengan nama akaun korporat FXGT.com.

Jika nama tidak sepadan, kami akan meminta dokumen sokongan untuk menentukan perkaitan anda dengan akaun korporat yang digunakan untuk mendeposit, dan bergantung pada affiliate anda dengan akaun korporat, syarikat akan memutuskan sama ada anda boleh meneruskan deposit melalui akaun pembayaran ini. Jika anda tidak dapat melakukan deposit menggunakan akaun pembayaran ini, anda akan dimaklumkan dengan segera dan dana anda akan dikembalikan kepada sumber awal.